1 Aralık 2014 Pazartesi

Saç Uzatan Besinler

Saç Uzatan Besinler


Konu saç uzatma olunca bir çok kadın bu işi takıntı haline getirmiş durumda. Saçının daha hızlı uzayacağını düşünen kadınlar saçma sapan yöntemleri çekinmekten bile geri kalmıyor. Saçlarınızın daha hızlı uzaması için beslenmenize dikkat etmeniz gerekiyor. Ancak bir çok insan bunun farkında bile değil. Saç Uzatmak için beslenme hakkında www.hintyagi.org sitesinden alıntı yaptım iyi okumalar.

Beslenme ve Saç Uzaması

Saçını daha hızlı uzatmak isteyen bir çok insan ilk olarak saçını hızlı uzatabilecek maddeleri arıyor. Evet saçları daha hızlı uzatabilecek maddeler var ancak bu tek başına dışarıdan sürüldüğünde olabilecek bir durum değil. Saçınızı hızlı uzatmak için saç köklerine yapacağınız bakımın yanı sıra beslenmenize de dikkat etmeniz gerekir. Çünkü saç kökleri dışarıdan ziyade içeriden beslenir, yani yediğiniz yiyecekler hızlı saç uzatmada oldukça kilit roldedir.

Saç ve tırnak gibi organlarımızın hem gelişiminde hem büyümesinde, çinko, demir, kükürt, gibi minerallerle, biyotin, niacin, pantotenik asit, e vitamini, c vitamini gibi vitaminlerin önemi bilinmektedir. o halde bu besinleri içeren yiyecekler tüketerek saçın daha hızlı uzamasını sağlayabilirsiniz. Aşağıda bazı yiyecekleri sayacağız. bunlar beslenmenizde olması gereken ve saçınızı uzatmaya yardımcı olacak besinler.

Saç Uzatan Besinler


Saçlarınızın daha hızlı uzaması için gerekli olan mineral ve vitaminleri alabileceğiniz besinleri sizlere sayacağız, bu besinleri sayarken bazı yanlış bilgileri de düzeltmek gerekecek. Örneğin bütün insanlar portakal ve limon için c vitamini deposu sanarken gerçekte, c vitamini açısından çok da zengin maddeler değiller.

B Vitamleri İçin Gerekli Besinler


Biyotin ( b7 H vitamini) : badem, fındık, tavuk ciğeri, tavuk yumurtası

Niacin (b3 vitamini) : ton balığı, tavuk eti,

pantothenic acid (b5 vitamini) : yoğurt, fındık, karaciğer

C Vitamini İçin Gerekli Besinler

Ascorbic Acid (c vitamini) : kuşburnu, taze kırmızı biber, maydanoz

E Vitamini İçin Gerekli Besinler

Tocopherol (E vitamini) : Badem, Fındık

 

Çinko İçin Gerekli Besinler

Zinc : midye, kabak çekirdeği, kırmızı et, badem

Demir İçin Gerekli Besinler

İron : ıspanak, kuru üzüm, balık, mercimek

Kükürt İçin Gerekli Besinler

Sülfüre: turp, havuç, sarımsak

Potasyum İçin Gerekli Besinler

Potassium : Mantar, mercimek, yoğurt, havuç

Silisyum İçin Gerekli Besinler

Silisyum: turp, sarımsak, domates
Yukarıda saç köklerini besleyen ve saçın daha hızlı uzamasını sağlayan besinleri yazdık, günlük olarak bu besinleri tüketirseniz saçınızın daha sağlıklı olmasını ve hızlı uzamasını sağlarsınız. Bunun için size bir tüketim önerisinde bulunalım.

Kahvaltıda Yenilecek Besinler

yeteri kadar turp ve havucu rendeleyin, taze kırmızı biber ve maydanozdan yeteri kadarını doğrayıp salata kabına ilave edin ardından bir ton balığını ilave ettiğiniz salatanıza limon ve zeytinyağı dökerek tüketebilirsiniz.

Öğlen Yemeğinde Yenilecek Besinler

Öğlen yemeğinden önce, 5 adet fındık 5 adet badem, yarım avuç kabak çekirdeği ve yarım avuç kuru üzüm tüketin, böylece hem daha tok olacaksınız hem de bu besinlerdeki mineralleri daha iyi sindireceksiniz. Öğlen yemeğinden sonra yarım kase yoğurt tüketin.

Akşam Yemeğinde Yenilecek Besinler

Mercimek, kuru nohut, bezelye gibi baklagilleri özellikle tavuklu olarak pişirin, böylece tavuk etinden daha fazla yararlanmış olacaksınız. Akşam yemeğinden sonra 1 diş sarımsak tüketin.

Kaynak: http://www.hintyagi.org/2014/07/hzl-sac-uzatmak-icin-beslenme.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder