3 Kasım 2013 Pazar

Kadınlarda Saç Dökülmesine İyi Gelen Yağlar



Günümüzdeki telaşlı ve ani yaşam tarzı pek fazla saç problemine neden olmaktadır. Artık saç çizgisinin geri çekilmesinin yalnızca yaşlılarla sınırlı olmadığı gözlemlenmektedir. 30’lu yaşlarda ve hatta daha genç yaştakilerin de saç seyrelmesi şikâyetlerinde bulunabilmektedirler. Temel besin alımındaki yetersizlikler erken saç dökülmelerinin en önemli nedenlerinden biridir Saç dökülmesini engellemek için zengin vitamin içerikli beslenmeyi izlemek saçın yeniden gelişimini sağlayabilir.
Zeytinyağı: Hindistan cevizi yağı saç derisinde oluşan aşırı kuruluk nedeniyle zayıflayan saçları ve saç köklerini besler. Saçları yumuşatır ve doğal parlaklık verir.
Çay Ağacı Yağı: Çay ağacı yağı fazla yağı alır ve saçların aşırı yağlanmasını önler. Ayrıca saç derisini nemlendirerek kuruluğa neden olan mantar ve egzama gibi cilt hastalıklarının olumsuz etkilerini azaltır.
Lavanta Yağı: Lavanta yağının saç çıkmasını ve saç uzamasını sağladığı söylenmektedir ve geleneksel olarak bu amaçlarla kullanılmasına karşın bu konuda herhangi bir bilimsel araştırma sonucu bulunmamaktadır.
Dulavratotu Yağı: Dulavratotu yağı saç derisine uygulandığında saçların uzamasını teşvik ettiği ve saç derisini yumuşatarak kökleri beslediği bilinmektedir.
Buğday yağı: kuru saçlar için de fazla güzel bir bakım ürünü. Kuru saçlar için Buğday yağı nemlendirici olarak da kullanılır ayrıca içerisinde barındırdığı E vitamini sayesinde saçların beslenmesinde büyük rol oynar.
Çörek otu yağı: Saçı besleyip dökülmesini önler. Beyazlamış koyu renkli saçların, tekrar kendi renginde çıkmasını sağlar. (Ortalama altı ayda) Saç dökülmesi ve kepeğe karşı saç diplerine friksiyon şeklinde uygulanır.
Defne yağı: Saç dökülmesini önleyici etkisinin olmasının dışında saçtaki kepek oluşumunu önleyici etkiye sahiptir. Bu yağların tamamının belirli oranlarda karıştırılarak kullanılması saç dökülmesi, kepek, saç kırılması saclarınızın zayıf ve cansız kalmasına karşılık kullanacağınız ürünlerdir. Ayrıca bu bitkisel yağların daha farklı faydaları da vardır biz burada sadece saç için faydalarından bahsettik.
Not: Bu anlatmış olduğumuz yağları kullanırken mutlaka bir uzmanına danışarak kullanılması gereklidir.
Yarım tatlı kaşığı hint yağı
Yarım tatlı kaşığı tatlı badem yağı
Yarım tatlı kaşığı susam yağı
2 ampul deksapentol (eczanelerde satılır ucuz bir şeydir. Etken maddeli ampul)
2 ampul e vitamini
Bunları bir kabın içerisinde karıştırıyorsunuz. Saçınızı biraz hafif buhara tutup kafa derisini yumuşatıyorsunuz ve bu karışımı saç diplerine sürüyorsunuz. Avuç içiyle hafifçe hırpalamadan (parmak uçlarıyla hırpalamadan) yediriyorsunuz. Eğer ortam müsaitse üstüne mutfak streçiyle bağlayın saç derisi bunu emsin. Sonra ılık suyla (kaynak su saçın düşmanıdır) yumuşak bir şampuanla fazlalığını atın. Bir gıdım cık nemi kalsın. Eğer iyi yıkamazsanız bu yağlı karışım saçtaki gözenekleri tıkar sonra saçınız daha fazla dökülür. Saçınızı da havluyla yumuşak yumuşak bastırarak(dokunarak) kurulayın. Saçları kıra kıra savaşır gibi değil. Bunu haftada iki kere bu bakımı yaparsanız müthiş etkisini göreceksiniz.
En son durulama suyunda
Bir litre su
Bir avuç dolusu ısırgan yaprağı
Bir avuç dolusu atkuyruğu yaprağı
Bir avuç dolusu ada çayı
Bunları bir kaba koyun bunlar iyice fokurdasın 3-4 dakika özünü versin. Bunları süzün ve 10 litre ya da 7-8 litre bidonun içine koyun her banyodan sonra en son şampuanı sürdükten sonra o karışım suyuyla saçınızı durulayın ve bir daha yıkamayın bu saça parlaklık verecek ve saç tellerini kuvvetlendirecektir.
Yapacağınız kürler dışında ayrıca ısırgan çayı içerek, pekmez ve tahin çokça tüketerek, badem, fındık gibi maddeleri yiyerek saçlarınızı güçlendirebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder