11 Aralık 2013 Çarşamba

Kadınlarda Saç Dökülmesi Hakkında

Kadınlarda Saç Dökülmesi Blog u olarak size saç dökülmesi nedenleri, saç dökülmesine iyi gelen yağlar, saç dökülmesini önlemek, kadınlarda saç nakli ve saç boyası saç döker mi hakkında bilgiler vermekteyiz.

Kadınlarda Saç Dökülmesi Nedenleri

Kadınlarda güzelliğin vazgeçilmez unsurlarından olan saçlar, birçok nedenden ötürü dökülerek o ihtişamlı görüntüsünü kaybeder. İşte kadınlarda karşılaşılan saç dökülmelerinin nedenleri ve alınabilecek önlemler…

Genetik özellikler, bilinçsiz kozmetik kullanımı, yanlış saç bakım yöntemleri, stres, mevsimsel dökülmeler gibi sebeplerden dolayı saç köklerinde meydana gelen tahribatlar saç tellerinde incelmeye, saçların dökülmesine neden olur.


Kadınlarda Saç Dökülmesine İyi Gelen Yağlar

Günümüzdeki telaşlı ve ani yaşam tarzı pek fazla saç problemine neden olmaktadır. Artık saç çizgisinin geri çekilmesinin yalnızca yaşlılarla sınırlı olmadığı gözlemlenmektedir. 30’lu yaşlarda ve hatta daha genç yaştakilerin de saç seyrelmesi şikâyetlerinde bulunabilmektedirler. Temel besin alımındaki yetersizlikler erken saç dökülmelerinin en önemli nedenlerinden biridir Saç dökülmesini engellemek için zengin vitamin içerikli beslenmeyi izlemek saçın yeniden gelişimini sağlayabilir.

Kadınlarda Saç Dökülmesini Önlemek

Saç dökülmesi mevsim geçişlerinde en sık rastlanan sağlık problemlerinin başında geliyor. Uzmanlar, birçok hormonal, metobolik ve besinsel etkilerin saç dökülmesine neden olabileceğini, bu unsurları ortadan kaldırmadan yüzde 100 tedavinin mümkün olamayacağının altını çiziyor.

Kadınlarda Saç Nakli

Saç dökülmesi tüm dünyada milyonlarca kadını etkilemektedir. Fakat kadınlar genellikle bu konudan bahsetmez ya da konuşmak istemezler. Meseleyi tamamen erkek odaklı bir sorun olarak görmeleri, bu konuda son yıllarda yapılan önemli tedavileri, heyecan verici gelişmeleri ve yenilikleri de gözden kaçırmalarına seçenek açıyor. Genellikle kadınlar kendi aralarında her şeyi konuşsalar da laf dönüp dolaşıp bir türlü saç dökülmelerine ve incelmesine gelmez. Yani ortada bir soru sormama ve konuyu derdini anlatmama, bir saklama ve reddediş durumu vardır.

Saç Boyası Saç Döker mi?

Yanlış saç boyası tercihi birçok hastalığa davetiye çıkarabilir. Kimyasal bazlı boyaların saçlı derinin dengesini bozar.  Saçlarınızı daha kırılgan ve kuru olmasına ve yıpranmış bir görüntüye neden olur.

Kepek Nasıl Geçer

Saçları 2-3 günde bir şampuanla yıkamalıdır. İlaçlı bir şampuan kullanmamalıdır. İçindeki antiseptik madde kafa derisini tahriş edip durumu kötüleştirebilir. Asla gereğinden fazla (bir defadan fazla) yıkanmayın ve saçınızı ovup şampuanı saçınızda bir dakikadan fazla bırakmayın. Kuvvetle masaj yapıp fırçalamayın, taramayın.

Beslenme Alışkanlıklarının Saçlar Üzerindeki Etkileri

Beslenmenin Saç Dökülmesi Üzerindeki Etkileri Nelerdir?
Saç sağlığını korumanın seçeneği düzenli ve dengeli beslenmekten geçer. Dengesiz ve düzensiz beslenme alışkanlıklarının saç sağlığı üzerindeki zararları her geçen gün artmaktadır.
Uzmanlar “Sağlıklı ve dökülmeyen saçlar istiyorsanız beslenmenizde protein, çinko, B 12 vitaminleri, folik asit ve bakır azlığı olmamasına özen göstermeniz gerekiyor. Bu besinlerin azlığı saç sağlığınızı olumsuz yönde etkiliyor” diyor.

Yukarıdaki yazılar şimdiye kadar blog umdaki yazıların bir özeti idi hepinize iyi okumalar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder